'
        Doel               Middelen           Digitaal          Combineren 
 
Omzetten naar een digitaal formaat:

Foto's:
De snelste manier om (papieren) foto's digitaal te maken is het fotograferen van de foto met een smartphone of digitale fotocamera in de macrostand. (Bij glanzende foto's moet je iets van het licht af fotograferen en als mogelijk met een zo breed mogelijke licht inval.
Als je voor een hogere kwaliteit kiest, kun je ze scannen met een op de computer aangesloten scanner of All In One Printer.
(Dit laatste kost veel meer tijd en moet je de foto's veelal uit de albums halen en terugzetten.)

Videobanden:
Als je een Harddisk-recorder hebt, kun je gelijktijdig met het afspelen van de video deze met de harddisk-recorder weer opnemen,  waardoor het digitaal op de disk komt.
Daarna kan het met b.v. Pinnacle studio in de mode 'Bewerken', naar eigen inzicht bewerkt worden.
Ook zijn er USB-sticks te koop voor je PC of laptop, om ze rechtstreeks op de computer te zetten.

Oude filmpjes:
Oude single- super- of dubbel 8 filmpjes kun je redelijk met de bijbehorende projector op een wit vel papier van A3- of A4 formaat projecteren. Door je smartphone of digitale foto- of filmcamera ernaast te zetten en iets kleiner in te zoemen op het geprojecteerde beeld, kunnen de filmpjes (in digitaal formaat) worden opgenomen. Voor een aanzienlijk beter resultaat zijn er bedrijven die ze vrij van de projector trillingen en duidelijker, digitaal maken. Dit kost echter +/- 100 Euro per uur film. Deze kunnen daarna ook weer met b.v. Pinnacle studio in de mode 'Bewerken', naar eigen inzicht bewerkt en samengesteld worden.